Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne w swoim rodzaju;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Upiec biszkopt, przekroić na pół.
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Zagotować wodę z odrobiną soku z brzoskwiń, rozpuścić galaretki. Tężejącą galaretkę połączyć z brzoskwiniami. Odstawić w chłodne miejsce, gdy galaretka zacznie tężeć, wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem.(Zamiast brzoskwiń można użyć wiśnie z kompotu z galaretka wiśniową).
W kąpieli wodnej rozpuścić nutellę, wsypać czekoladowe płatki na mleko. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka utrzeć żóltka z mąkami, wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Utrzeć margarynę na puszystą masę, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Krem wyłożyć na zastygniętą nutellę.
Śnieżki ubić z zimym mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodać rozpuszczoną żelatynę i dalej ubijać przez pół minuty. Bitą śmietanę wyłożyć na krem, posypać kakao lub startą czekoladą.