Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL

Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 5849

Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.

    W tym czasie podsmażam do miękkości pokrojoną w kostkę cebulę a następnie dodaje mięso mielone i podsmażam ok 7 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.

    Ser ścieram na tarce, ogórki kroję w plasterki.

    Dno tortownicy (24 cm) wykładam papierem do pieczenia, boki tortownicy smaruje olejem.

    Wyrośnięte ciasto dzielę na dwie części mniejszą i większą. Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy tak aby przykryła całego cheeseburgera.( Patrz film poniżej).

    Gdy większy kawałek ciasta wyłożymy na blaszce zaczynamy układać składniki. Na dnie mięso mielone z cebulką następnie odrobina startego sera. Całość smarujemy keczupem. Układamy ogórki konserwowe na całą blaszkę. Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem. Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta, Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń