Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych ciast czyli Ciasto cynamonowe ze zasmażanymi owocami i orzechami. Ciasto delikatne, mięciutkie, mokre, a zarazem chrupiące.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Śliwki i gruszki wrzucamy na głęboką patelnie i smażymy. Jeśli jest za dużo wody wówczas ją odlewamy. Owoce smażymy do prawie całkowitego wyparowania płynów.
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę. Mieszamy.
Na końcu dodajemy usmażone owoce i orzechy.
Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d