Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z kawą

Przepis dnia 2012-09-23
Ciasto czekoladowe z kawą

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 3634

Dodano: 20.09.2012

Odsłon: 20697

Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.

  2. Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.

  3. Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aga1408 05 października 2012 Wczoraj upiekłam to ciacho. Bardzo dobre! Pięknie urosło. Podane w przepisie ilości składników dobrane są idealnie. Polecam, po prostu pyyyyyyyycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Aga1408 05 października 2012 Wczoraj upiekłam to ciacho. Bardzo dobre! Pięknie urosło. Podane w przepisie ilości składników dobrane są idealnie. Polecam, po prostu pyyyyyyyycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NataszaB 24 września 2012 o sorki nie zauważyłam jest w przepisie :) ale mam inne pytanko pieczesz w termoobiegu czy góra dół

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 21 września 2012 Pycha ,jeszcze do niego filiżanka kawy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 września 2012 robię podobne ... nie ma pyszniejszego czekoladowego ciasta :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 20 września 2012 Jesli faktycznie wilgotne, to muszę je upiec. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 20 września 2012 Musi być pyszne,uwielbiam czekoladowe delicje:)chętnie wypróbuję:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń