Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2992

Dodano:

Odsłon: 8858

Sezon śliwkowy w pełni. Trzeba to wykorzystać! Najlepiej przez wykonanie tego właśnie ciasta.

Przygotowanie

  1. A rondelku podgrzewaj powoli masło, mleko, cukier, kakao i połamaną czekoladę. Masę wystudź. Dodaj jedno jajko. Wymieszaj. Mąkę połącz z sodą. Połącz z masą czekoladową. Ciasto wylej do formy (tortownica 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ze śliwek usuń pestki. Poprzekrawaj na pół. Wyłóż na ciasto skórkami do dołu. Ciasto piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń