Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, bardzo czekoladowe ciasto z wiórkami kokosowymi.Idealne na jesienne popołudnia z książkę i filiżanką kawy. Świetnie smakuje z dodatkiem kwaśnych owoców sezonowych, które przełamują jego słodycz (np. ze śliwkami).Polecam.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w rondelku. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do miski przesiać mąkę, proszek i kakao. Dodać masę jajeczną, następnie masę czekoladową, mleko i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie połączyć (można łyżką, nie trzeba mikserem).
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec około 45 minut (sprawdzam patyczkiem, czy nie jest surowe) Wyjąć, ostudzić, polać rozpuszczoną czekoladą deserową, udekorować wiórkami kokosowymi.