Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie smakuje do porannej lub popoludniowek kawki :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
mleko podgrzac, rozmieszac w nim drozdze z lyzka cukru, odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.
kiedy rozczyn wyrosnie, do miski wsypac make, wbic zoltko, wlac olej, wsypac sol, wlac rozczyn i wyrobic gladkie ciasto. odstawic do wyrosniecia na 30 minut.
przygotowac nadzienie: ser rozdrobnic, wsypac do niego cukier, wlac jogurt, wymieszac. z maki, margaryny i cukru zagniesc kruszonke (ja zrobilam z 2 lyzek margaryny, 3 garsci maki i 3 garsci cukru)
ciasto podzielic na 3 czesci, kazda z nich rozwalkowac na ksztalt prostokata. wzdluz dlugiego boku wylozyc 1/3 seta i zwinac w rolade. podonie zrobic z pozostalymi dwoma kawalkami ciasta. w ten sposob otrzymalismy 3 "rolady". spajamy im konce i zaplatamy w warkocz.
ciasto przekladamy do formy, ostawiamy na 10-15 min zeby podroslo, smarujemy je rozkloconym jajkiem i posypujemy kruszonka. ja pieklam swoje ciasto ok 30 min w temp 180 stopni.
smacznego :)