Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto francuskie z bakłażanem

Ciasto francuskie z bakłażanem

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 353

Dodano: 02.03.2012

Odsłon: 4372

Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.

  2. Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.

  3. Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.

  4. Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.

  5. Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń