Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Hali

Ciasto Hali

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 684

Dodano:

Odsłon: 24076

Połączenie serków waniliowych, budyniu i czekolady...hmmm...jest tak pyszne, że znika w mgnieniu oka :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 jajek i 1 żółtka zagnieść ciasto i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem prostokątną blachę.

  2. Ugotować 3 opakowania budynii czekoladowych w 1 L mleka. Gorące przełożyć na surowe ciasto i równomiernie rozsmarować. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

  3. Drugą połowę margaryny utrzeć z 1/2 szklanki cukru i stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka z 3 jaj. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z pozostałych nam 4 białek i równo rozłożyć masę na zimnym budyniu czekoladowym.

  4. Wstawić na 50 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. Po upieczeniu, polać dowolną polewą czekoladową. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 16 września 2010 Jak ty robisz, że ciasto ci tak jakby "faluję" do góry ?? Pycha xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata44 20 maja 2010 Cześć!
Bardzo fajny przepis. Jutro wypróbuję. Jak dużą blaszkę używasz na tę porcję ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

morwa 13 marca 2010 Właśnie upiekłam.....pycha:) Dzieci zjadły po 3 kawałki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 08 marca 2010 serki o pojemności 150 ml, ale śmiało można dać i większe, nie zaszkodzi :)
a kolorki zielone? może dlatego, że kiepski aparat :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 08 marca 2010 z opisu brzmi apetycznie ale zdjęcie ma jakieś zielone kolorki i nie wygląda to fajnie ale przepis bardzo ciekawy daje do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 08 marca 2010 mmmm ale smakowicie wygląda, uwielbiam połaczenie budyniu i to czekoladowego z twarożkiem :-), tylko mam pytanie: jakiej pojemności powinny być te serki?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń