Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto jabłkowe z czekoladowym nadzieniem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 105 minut
Obydwie czekolady posiekać, stopić, podgrzewając na małym płomieniu, cały czas mieszając. Przestudzić. W tym czasie jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę. Jajka ubić z solą, cukrem i cukrem wanilinowym.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Porcjami wsypać do ubitych jajek. Dodać kawałki jabłek. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką.
Blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 40 minut. Odstawić do wystudzenia. Białka ubić, utrzeć razem z cukrem pudrem i cynamonem na gładki lukier. Posmarować nim wystudzone ciasto. Udekorować jabłkami.Źródło: Życie na gorąco