Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawidłowo nazywa się ''''''''''''ciasto do góry nogami''''''''...ale moje się nie przewróciło;-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto kruche: do mąki dodać cukier,miękką margarynę,żółtka,śmietanę,proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej blaszki(25/36)
Masa jabłkowe: jabłka zetrzeC na tartce o dużych oczkach,zasypac cukrem i dusić ok.15 min,a nastepnie dodac sypką galaretkę i zagotować,ostudzić i wlać na surowe ciasto kruche
Masa kokosowe: białka ubić z cukrem, dodać kokos i mąkę. wlać na mase jabłkową.
Masa orzechowa: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,drobno pokrojone orzechy,bułkę tartą,mąke, i proszek do pieczenia, Wszystko wymieszać i włożyć na mase kokosową.
Ciasto piec ok.50 min w temp. 170 stopni
UWAGA!!!!!!!!!!! po upieczeniu i ostudzeniu ciasta należy odwrócić ciasto do góry nogami i polać polewa i posypac kokosem. Ta czynność mi się nie udała gdyż ciasto sie rozpadało,więc zostawiłam tak jak się upiekło .polałam polewą i posypałam kokosem