Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jaglane w polewie czekoladowej"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, dodaj cukier, wiórki kokosowe i gotuj do miękkości 25 minut od momentu wrzenia.
Do wystudzonej kaszy dodaj cukier, sok oraz gęstą część mleczka kokosowego. Całość zblenduj.
Na natłuszczoną i posypaną wiórkami tortownicę wylej ciasto i piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Roztopio ną czekoladę połącz z mlekiem. Polej nią gotowe ciasto. Wierzch posyp pestkami granatu.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Kubacka</strong>Źródło: Kurier TV