Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto keks

Ciasto keks

Autor: Tradycyjne

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 11

Dodano: 06.05.2011

Odsłon: 17680

Tradycyjnejedzenie.pl- ciasto jest przepyszne, ma dużą ilośc bakalii. Jest przygotowywane z naturalnych składników, bez konserwantów. Idealne na święta i nie tylko. Mozna je kupić tutaj: tradycyjnejedzenie.pl

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać 3 jajka, następnie 1/3 mąki i wymieszać. Dodawać kolejno: 3 jajka i 1/3 mąki (wymieszać), 4 jajka, 1/3 mąki (wymieszać). Na koniec dodać proszek do pieczenia i bakalie. Bakalie mogą być różne: figi, śliwka kalifornijska- najmniej, orzechy włoskie, daktyle, morele suszone, rodzynki, banany- chipsy, wiórki kokosowe, ananas, żurawina. Wszystko wymieszać i rozlać do blaszek. Piec około 60 min w temperaturze 180-190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bogusia123 08 grudnia 2011 czy 20 dag proszku do pieczenia to nie jest czasami pomyłka???

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń