Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z kokosową nutą. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 116
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 116
Składniki
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek do pieczenia, olej, mąkę, na końcu pianę z białek. Upiec.
Przygotowac masę: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać z mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Kostkę masła i margarynę utrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń, na końcy wlać spirytus. Kokos uprażyć na patelni z łyżką masła i 2 łyżkami cukru. Wystudzić.
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół. Przełożyć masą. Odrobinę masy zostawić i posmarować nią wierzch ciasta i posypać uprażonym kokosem.