Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto krówka

Ciasto krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 2908

Dodano:

Odsłon: 837

pyszne, jak każdy miodownik najlepszy na drugi dzień

Składniki

  • mąka pszenna 3 szkl
  • cukier puder 1/2 szkl
  • miód 2 łyżki
  • jajka 2 szt
  • soda 1 łyżeczka
  • margaryna 1/2 kostki
  • śmietana kremówka 750 ml
  • śmietan fix 3 szt
  • masa krówkowa lub kajmak
  • płatki migdałowe
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. z mąki, cukru, jajek, miodu, margaryny i sody zagnieść ciasto, gdyby ciasto było zbyt suche, można dodać łyżkę kwaśniej śmietany, ciasto schłodzić, następnie podzielić na dwie części i upiec oddzielnie dwa placki, piec ok 15-20 min w 175 st,
    2. schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan-fixami, wyłożyć na zimny placek, przykryć drugim, wierzch posmarować masą krówkową i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, wstawić do lodówki, ciasto należy przygotować dzień lub dwa wcześniej, gdyż musi zmięknąć,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń