Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche z bakaliowym budyniem

Ciasto kruche z bakaliowym budyniem

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 441

Dodano: 16.02.2013

Odsłon: 14988

Bardzo słodkie ciasto z dużą ilością bakalii:)Mniammm...

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto dodając czego trzeba więcej, czy mąki czy śmietany. Ciasto musi odchodzić ładnie od ręki jak kula ciasta na skubańca.Ciasto chowamy do lodówki na jakieś 20 minut.Dwie równe blaszki smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem, następnie wyklejamy równo ciastem.Pieczemy na mocno złoty kolor w temp. 180 st.C.

  2. Gdy mamy upieczone kruche placki gotujemy budyń wg opisu na opakowaniu ale w jak podałam mniejszej ilości mleka i z masełkiem lub margaryna.Do gorącego budyniu wrzucamy ulubione bakalie i dodajemy olejek migdałowy.Dokładnie mieszamy.

  3. Wylewamy gorący budyń na jeden placek i przykrywamy drugim.Gdy wystygnie smarujemy kremem czekoladowym i dekorujemy orzechami włoskimi lub czym tylko mamy ochotę.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kminek 06 sierpnia 2013 Brzmi obiecująco , dodaję do książki i zrobię zimową porą....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 16 lutego 2013 Coś dla amatorów słodkości ciasto bardzo fajne:-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 16 lutego 2013 uwielbiam takie bakaliowe słodkości :))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 16 lutego 2013 wyglada cudnie, a sadzac po opisie musi byc boski :) zabieram do ulubionych i oczywiscie 5 :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 16 lutego 2013 Zapowiada się pysznie.Już mam w ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń