Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto "migdałowe wzgórze""
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem kryształem oraz wanilinowym, jajkami i aromatem. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Całość dokładnie zmiksuj, po czym przelej do formy o wymiarach 24x35 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz około 45 minut.
Budyń ugotuj na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu i polej nim ciasto. Udekoruj np. owocami.Źródło: Telemax