Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto milionera to pyszne połączenie ciasta kruchego, masy kajmakowej i polewy czekoladowej. Jest to ciasto dedykowane osobą, które zaczynają swoją przygodę z pieczeniem i z wypiekami. Połączenia smakowe w tym cieście są w pewnym sensie gwarancją udanego wypieku. W sumie ciasto milionera przygotowuje się dosyć szybko i sprawnie.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 898
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 53
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 120
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 644
Polecam.
Odsłon: 243
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 898
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 53
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 120
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 644
Polecam.
Odsłon: 243
Składniki
Ciasto: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy cukier puder, masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Gdy ciasto się schłodzi to wyjmujemy je z lodówki. Wałkujemy na wielkość tortownicy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Nadzienie: Na wypieczone ciasto smarujemy masę kajmakową. Chłodzimy 20 minut. Polewa czekoladowa: Czekoladę włamiemy na kawałki. Wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewę rozprowadzamy na masie kajmakowej. Chłodzimy około 30 minut w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!