Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto jogurtowe z kremem jogurtowym, delikatne, miękkie i pyszne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem.Przesiewać mąkę z proszkiem i zmiksować, na niskich obrotach miksera. Na koniec dodać olej i zmiksować.Wylać na blachę z papierem do pieczenia 30x40 cm.
Piec 25-30 min w 175* C na złoty kolor.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,wymieszać i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, fixem a potem dodawanym porcjami jogurtem.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować nie długo bo tężeje. Wyłożyć na upieczone i ostygnięte ciasto.
Posypać startą czekoladą.