Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Dzidziuś"

Ciasto Dzidziuś

Autor: Honorata27

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 309

Dodano: 22.10.2017

Odsłon: 28099

Ciasto "Dzidziuś" pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Przepis prosty i łatwy. Główną bazę stanowi połączenie masy z kaszy mannej z herbatnikami. Polecam.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko zagotowujemy z cukrem i margaryną. Dodajemy kakao. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Do gotujących się składników dodajemy kaszę manną. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy. Na dnie małej formy układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy ciepłą masę. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, następnie umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą galaretkę umieszczamy na herbatnikach. Ponownie studzimy i umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jolwicz 22 października 2017 Fajne ciacho, tylko nie podałaś ile kakao?
Pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń