Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Rafaello"

Ciasto Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 47367

Szybkie ciasto bez pieczenia :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 szklanki mleka doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką cukru. 1 szklankę mleka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki pszennej mieszać do uzyskania jednolitej masy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje i czekać aż wystygnie.

  2. Do wystudzonej masy dodać 3 żółtka i masło śmietankowe i miksować.

  3. Na blasze ułożyć na przemian krakersy - krem - krakersy - krem... na koniec posypać wiórkami i włożyć na noc do lodówki. Następnym razem dodam płatki migdałów :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

samulska74 07 marca 2013 Zrobiłam to ciasto jest beznadziejne.
Stanowczo nie polecam!
Są podane złe wytyczne produktów!
masa wyszła za rzadka przez te 3 szklanki mleka.
Szkoda dla mnie produktów i czasu jak i pieniędzy!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

leopard28 02 kwietnia 2012 hmm krakersy dałem specjalnie aby słone "gryzło" się ze słodkim i chyba o to tu chodzi. Zrób 2 wersje i porównaj, która lepsza. Ja się z herbatnikami nie bawiłem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juleczax34x 02 kwietnia 2012 a mogą być herbatniki zamiast krakersów .?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiakasia89 21 marca 2012 Jadłam kiedyś podobne i chętnie sprawdzę Twój przepis :) Czy wiórki kokosowe dajesz też do kremu ??? czy tylko posypujesz ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń