Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "styropian"

Ciasto styropian

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 710

Dodano:

Odsłon: 4269

Jest podobny do sernika oraz łatwy w przygotowaniu.

Składniki

  • Kruszonka:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 zółtek
  • Masa:
  • 1000 g jogurtu brzoskwiniowego z kawałkami owoców
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 białek
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 budyń śmietankowy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.

  2. Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 01 lipca A gdzie się kupuje jogurt na kilogramy?ale sądzę,że to pomyłka Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń