Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i puszyste ciasto z kremem kokosowym. Jego słodycz łagodzi kwaśne powidło śliwkowe.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia, jak zaczną ,, rosnąć '' dodajemy partiami do piany. Mąki przesiewamy, dodajemy dzieląc na 3 razy, delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę o wym. 25/35 wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C, do suchego patyczka.
Krem Mleko gotujemy i odkładamy na bok. Dodajemy połamane czekolady. Mieszamy i zostawiamy do rozpuszczenia. Jeśli jednak nie rozpuściły się do końca podgrzewamy i mieszamy. Zostawiamy w chłodnym miejscu do wystudzenia. Śmietankę ubijamy razem ze Śnieżkami, dolewamy chłodne mleko z czekoladami. Na końcu wsypujemy wiórki, trochę odkładamy do dekoracji. Mieszamy.
Biszkopt przecinamy na 3 blaty. Pierwszy blat smarujemy powidłem śliwkowym. Nakładamy połową kremu i przykładamy 2 biszkoptem. Smarujemy powidłem śliwkowym i kremem (odkładamy trochę do posmarowania wierzchu) Przykładamy 3 częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem i posypujemy wiórkami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :)