Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto serowo-kawowe

Ciasto serowo-kawowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 540

Dodano:

Odsłon: 9602

Pyszne ciasto , mało słodkie z delikatną nuta kawy:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy, dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki przesiac przez sitko i wraz z proszkiem do pieczenia dodawac stopniowo do masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Dodac wodę. Masę wlewamy do dużej prostokątnej formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w 180 stopniach.

  2. MASA: Twaróg+cukier+rum utrzec mikserem na jednolitą masę. Żelatynę rozpuscic w 40ml kawy. Wlac do masy i dokładnie wymieszac. Słodką śmietanę ubic i wymieszac delikatnie z masą serową.

  3. Ostudzony biszkopt nasączyc zimnym ponczem. Wyłożyc masę serowo-kawową. Udekorowac wg uznania- ja posypałam mieloną kawą. Ciasto wstawic do lodówki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia35 05 lutego 2013 dzieki Irma-polecam bo nie jest za słodkie i z super posmakiem kawki:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń