Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z masą budyniową i owocami w galaretce :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15853
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 538
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15853
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 538
Składniki
Oddzielić żółtka od białek Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę a białka ubić na sztywno.Następnie delikatnie połączyć obie masy dodając po trochu mąkę z proszkiem i bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na blaszkę i piec ok 40-50 min w temp 180 st Gdy ciasto wystygnie przygotować masę budyniową : Przyrządzić budyń wg przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka(1 i 1/2 szkl) i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łużce zimny budyń cały czas ucierając. Masę wyłożyć na ciasto (można dodatkowo ciasto nasączyć odrobiną wody z cytryną) ,na masie ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia,smacznego :)