Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim może być z cukinią a przez cały rok z jabłkami. Jest pyszne i proste do wykonania
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Obrane jabłka (cukinia obrana i bez pestek) zetrzeć na tarce o dużych otworach. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i żółtka, resztę składników, a na koniec jabłka i delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika na ok 50 min (180") Wystudzić i smacznego.