Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto idealne na wakacyjne wieczory. Nie jest trudne w zrobieniu.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
2. Pianka jogurtowa: Jedną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody. Galaretkę odstawiamy do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy w kosteczkę. Następnie rozpuszczamy drugą galaretkę w jednej szklance wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z galaretką. Do pianki dodajemy pokrojoną galaretkę i delikatnie mieszamy.
3. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i przekładamy do niej biszkopt. Na wierzch wylewamy piankę. Odstawiamy do zastygnięcia.
4. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy lekkiego stężenia. Czereśnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy ogonków oraz pestek. Układamy je na piance i zalewamy galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia. Gotowe! Smacznego!