Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto w pierwotnej wersji robiłam z marchewką i nazywało się "Marchwiarz" jednak tym razem spróbowałam zrobić z dynią i wyszło mniamuśne ;) Robi się je niezwykle szybko :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka i cukier utrzeć. Dodać mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy i przyprawy wszystko razem dokładnie wymieszać. Na końcu dodać bakalie i startą dynię delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać np. kokosem, przełożyć ciasto wyrównać i piec w 180 stopniach ok 45-55 minut. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego