Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt z galaretką i czekoladą sprawi, iż nikt nie przejdzie obojętnie wobec tego ciasta. Pycha.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka ucieramy z obiema cukrami. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy aromat. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą i przestudzoną galaretkę wylewamy na ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny. Czekoladę drobno kroimy. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło. Śmietanę lekko podgrzewamy i dodajemy do rozpuszczającej się czekolady. Polewą czekoladową zdobimy ciasto.