Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest szybkie i banalnie proste- jednym słowem: dla idących na łatwiznę... ;>
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Biszkopt nasączamy ponczem- np. kilka łyżek wody i trechę soku z cytryny
W ok. 0,8 l wrzącej wody mieszamy galaretki i odstawiamy do ścięcia się.
Robimy krem tiramisu wg. przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy i równomiernie rozsmarowywujemy krem na biszkopcie.
Kroimy banany w plasterki i układamy je na kremie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodównki na 2-3h.