Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ciasta wiewiórka z keksem czyli ciasto z orzechami i jabłkami z polewą czekoladową. Pyszne i chrupiące:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i mieszamy. Porcjami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z pianą z białek. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i posiekane orzechy i mieszamy. Ciasto przekładamy do formy /24 x 28/wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszając podgrzewamy do czasu aż wszystko się roztopi i połączy. Dekorujemy wystudzone ciasto.