Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z owocami i budyniem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj na gładką masę, a następnie ułóż w formie do tarty i zawiń brzegi.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gorący wylej na surowe ciasto.
Owoce umyj, odsącz z wody i rozłóż na przestudzonym budyniu. Posyp brązowym cukrem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piecz około 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Sycik</strong>Źródło: Kurier TV