Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z powidłami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka lekko posól. Utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlej olej i ubijaj dalej. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą.
Ubijając jajka, syp porcjami mąkę. Na koniec dodaj marchewkę oraz powidła, wlej kilka kropel olejku migdałowego, wymieszaj ciasto. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką. Wlej ciasto. Piecz ok. 60 minut w temp. 180°C.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,05 zł Kalorie 245Źródło: Bella Relaks