Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycy z kiełbasą i jarmużem w sosie pomidorowym.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1150
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 657
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1150
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 657
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
Suchą ciecierzycą namoczyć na noc a następnie ugotować do miękkości. Jeżeli używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć.
Cebulę pokroić w kawałki. Jarmuż oddzielić od twardych łodyg i posiekać, czosnek drobniutko pokroić. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i dodać cebulę, smażyć kilka minut aż zmięknie i dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smażyć kilka minut, dodać jarmuż, czosnek, paprykę, zamieszać i podsmażyć chwilę. Całość zalać passatą pomidorową, dodać liść laurowy, majeranek, syrop z agawy, sos sojowy, sól i pieprz, dodać ciecierzycę i wymieszać. Gotować 20 minut, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki.