Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Clafoutis z bobem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 105
Składniki
Bób ugotuj, odcedź, po czym zalej zimną wodą i obierz. Tuńczyka osącz z zalewy.
Półokrągłą formę keksową o wymiarach 10x30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż obrany bób i tuńczyka.
Jajko, mleko, mąkę i przyprawy zmiksuj na gładką masę.
Wlej ciasto do keksówki i piecz pół godziny w 180°C.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 140
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV