Do góry

Dania główne Przepis na:

Cordon bleu

Cordon bleu

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 3905

Dodano: 28.10.2012

Odsłon: 13112

Przepis na tego pysznego fileta znam od lat i czasem serwuję go na niedzielny obiadek:)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 sztuki
  • ser żółty, 2 plastry
  • szynka gotowana, 2 plasterki
  • Ogórek kiszony, 1 sztuka
  • Bułka tarta
  • mąka
  • jajko, 1 sztuka
  • olej, 1-2 butelki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet umyć,wysuszyć ręcznikiem papierowym,przekroić wzdłuż nożem,zrobić głęboką kieszonkę.Do środka włożyć ser żółty,kawałek ogórka,szynkę.Obtoczyć w podwójnej panierce:mąka-jajko-bułka-jajko-bułka.Smażyć na głębokim oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń