Do góry

Dania główne Przepis na:

Cottage Pie

Cottage Pie

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 2896

Dodano:

Odsłon: 5192

Dwuwarstwowa zapiekanka mięsno-warzywna

Składniki

  • pół kg mięsa wołowego
  • 5-6 ziemniaków
  • mrożona marchewka z groszkiem
  • zioła prowansalskie
  • passata pomidorowa
  • 1 jajko
  • ser parmezan
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy mięso. Na rozgrzana patelnię wrzucamy wołowinę i podsmażamy. Dodajemy groszek, marchewkę i zioła. Całość mieszamy i podsmażamy. Na koniec dodajemy passatę i jeszcze chwilkę gotujemy.

  2. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i ser. Mieszamy dokładnie.

    Do naczynia żaroodpornego dajemy podsmażone mięso, na to wykładamy ziemniaki i posypujemy serem. Zapiekamy ok 20 min w 180 st. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń