Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Crumble z jagodami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Kruszonka: mąkę wymieszaj z brązowym cukrem. Zagnieć palcami z masłem i szczyptą soli. Wstaw do lodówki.
Jagody wymieszaj z mąką kukurydzianą, cukrem oraz skórką startą z cytryny. Dużą żaroodporną formę (albo kilka małych) posmaruj masłem. Napełnij jagodami do 3/4 wysokości (poza sezonem możesz użyć mrożonych). Posyp owoce przygotowaną kruszoną.
Wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15-20 min w temp. 180°C. Serwuj na gorąco, np. z lodami albo na zimno z bitą śmietaną.
Do przygotowania crumble, czyli uproszczonej wersji owocowego placka można użyć owoców mieszanych, np. jabłek z porzeczkami albo śliwkami.
<strong>Przepis przysłała Karzyna Cukier z Domaszna</strong>
Czas: 30 min, cena porcji: 1,50 złŹródło: Relaks