Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia marynowana w zalewie z curry

Cukinia marynowana w zalewie z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 192

Dodano:

Odsłon: 2920

Pyszny dodatek do obiadu, kanapek

Składniki

  • 2,5 kg młodej cukinii 7 szklanek wody 1,5 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 1,5 łyżki soli 1 czubata łyżka curry 2 średnie cebu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.

  2. Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń