Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukiniowe cannelloni z mięsem

Cukiniowe cannelloni z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 564

Dodano:

Odsłon: 262

Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.

Składniki

  • Cukiniowe cannelloni:
  • 2 średniej wielkości młode cukinie
  • woda z solą do parzenia
  • Mięso:
  • 200 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw).

    Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia.

    Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy.

    Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 czerwca Genialny pomysl. Sa piekne i na pewno smaczne.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń