Do góry

Sałatki Przepis na:

Ćwikła na Święta

Ćwikła na Święta

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5085

Dodano:

Odsłon: 460

Idealna do domowych mięs i wędlin.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nie mogę sobie wyobrazić Świąt bez buraczków z chrzanem jako dodatek do mięs.

    Ćwikłę można ją przygotować wcześniej.

    Buraki ugotowałam w mundurkach, lubię miękkie buraki więc gotowałam je 1,5h. Obrałam je i starłam na średnich oczkach. Dodałam chrzan bez dodatków, doprawiłam do smaku solą, odrobiną cukru i paroma łyżkami octu winnego. Kwasowość powinna być wyczuwalna.

    Tak przygotowaną ćwikłę można przełożyć do słoików i za pasteryzować, żeby w Święta było mniej pracy. Pasteryzowałam słoiki przez pół godziny, zaczynając od momentu zagotowania.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń