Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cygańskie ścieżki- kolorowe i zachwycające dzięki temu ładnym wyglądem a o smaku już nie wspomnę!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę z cukrami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Podzielić na 4 części I 4 żółtka i 2 łyżki mąki II kakao III kisiel wiśniowy IV mak Blaszkę wyłożyć papierem i kłaść po 2 łyżki każdego ciasta na środek foremki w to samo miejsce tworząc kręgi. Piec 40-45 minut w 180 stopniach. Przekroić na 2 blaty.
Masa: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy będą tężeć dodajemy do serków mieszamy. Galaretki w cukrze kroimy w kostkę i dodajemy do serków. Odstawiamy na chwilę jak zacznie tężeć przekładamy masą placek.