Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie, bez pieczenia i szybko znika. A w dodatku nie jest słodkie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Składniki
Na spód blachy układamy herbatniki.
MASA CYTRYNOWA: 2 szkl. wody zagotować w garnku z cukrem i sokiem z cytryny. Wlać budyń rozrobiony w 0,5 szkl. wody. Zagotować. Zestawić z ognia. Wsypać galaretkę cytrynową i zmiksować bydyń z galaraetką. Odstawić do wystudzenia. W osobnym naczyniu zmiksować margarynę aby zrobiła się miękka i dołożyć jeszcze letni budyń i zmiksować. Wylać na herbatniki.
Śnieżki ubić na mleku. W 0,5 szkl. wody rozrobić galaretkę i ostudzić. zimną wlać do znieżki i zmiksować na puszystą mase. Wylać na masę cytrynową.
Na wierzch rozrobić dwie gal. i wlać na śnieżke