Do góry

Dania główne Przepis na:

Czekczucha po mojemu

Czekczucha po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 467

Jedni mowia ze to danie zydowskie, inni ze arabskie, a ja zrobilam dzis po swojemu czyli po polsku :)

Składniki

  • 5 cebul
  • 5 zabkow czosnku
  • Papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka zolta
  • puszka pomidorow
  • paczka swiezego szpinaku
  • 4 jajka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmazam pokrojona w kostke cebule i czosnek, jak sie juz zeszkli dodaje papryki pokrojone w kostke i pomidory w puszcze. Wszystko razem dusze az pomidory troche odparuja wode i dodaje swiezy szpinak. Jak widze ze szpinak zmiekl - znaczy ze gotowe :) Przyprawy dodaje wg uznania - dzis w wersji lekko ostrawej. Jajka mozna wbic prosto do garnka i poczekac az sie zetna. Dzisiaj wrzucilam do piekarnika na 10 minut ale generalnie nie widze zadnej roznicy, takze wracam do wersji garnkowej.
    Zycze smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń