Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka z bakaliami.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Składniki
Pistacje i orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni.
Do miski wbić jajka.
Dodać brązowy cukier.
Zmiksować dokładnie na jednolitą masę.
Do osobnej miski dać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon.
Dokładnie wymieszać suche składniki.
Następnie dodać suche składniki do masy jajecznej i dokładnie zmiksować, później wlać olej z pestek winogron i też dokładnie zmiksować.
Pokroić gruszki w dość grubą kostkę i dodać do masy, wymieszać łyżką drewnianą.
Jabłko też pokroić w dość grubą kostkę i dodać do masy.
Dodać suszoną żurawinę.
Dodać łyżeczkę mielonego kardamonu.
Dodać pokrojoną na drobno gorzką czekoladę.
Dodać także pokrojone na drobno uprażone pistacje i orzeszki piniowe.
Całą wymieszaną dokładnie masę wlać do formy silikonowej i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, piec około 60 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem i po ostygnięciu oraz wyjęciu z formy oprószyć cukrem pudrem
Smacznego !!!