Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowa pokusa z malinami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i wysyp cukrem. Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miseczki. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną czekoladę przestudź, dodaj pokrojone masło. Mieszaj do połączenia składników. Jajka zmiksuj z 15 dag cukru na pianę. Połącz z masą czekoladową, przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Ciasto rozłóż do foremek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 15 minut (jeśli masz małe foremki 8 minut – środek musi zostać płynny). Wyjmij je i ostudź.
Maliny przebierz, wrzuć do rondelka (10 dag odłóż do dekoracji). Wsyp resztę cukru. Dodaj 5 łyżek wody, zagotuj.
W kolejnych 5 łyżkach wody rozprowadź 2 łyżki skrobi kukurydzianej. Dodaj do sosu. Gotuj razem jeszcze minutę. Ciepły sos podawaj do babek. Deser ozdób odłożonymi malinami.
czas ok. 50 min; porcja – 590 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety