Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe pączki"
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże. Dodaj cukier biały, waniliowy, sól, całe jajko oraz roztrzepane żółtka. Wymieszaj.
Stopniowo dodawaj mąkę. Na koniec wlej roztopioną, przestudzoną margarynę oraz spirytus. Wyrób ciasto. Odstaw na godzinę.
Wyłóż je na stolnicę, rozwałkuj na grubość 1,5 cm, po czym szklanką wykrój w cieście krążki i lekko je zagnieć w kulę. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Przekrój pączki na pół, wypełnij je bitą śmietaną.
polewy podgrzej, wymieszaj i wylej na ciastka.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax