Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe rogaliki

Czekoladowe rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 556

Dodano:

Odsłon: 15527

Czekoladę można zastąpić marmoladą, owocami, budyniem itd.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.

  2. Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.

  3. Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.

  4. Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń