Desery Przepis na:
Czekoladowe rogaliki

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 582
Dodano: 15.08.2011
Odsłon: 15643
Składniki
- Mąka pszenna, 1/2 kg
- margaryna, 1 sztuka
- drożdże, 5 dkg
- śmietana, 1/2 szklanki
- cukier, 1 łyżka
- cukier waniliowy, 1 sztuka
- jajka, 2 sztuki
- czekolada
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.
-
Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.
-
Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.
-
Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.
-
Smacznego!
Komentarze do przepisu (1)

agus32 16 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne te rogaliki!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz