Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smaczna i bardzo zdrowa. Bardzo często robię z niej surówki, ale gotowana, smakuje mi jeszcze bardziej. Ugotowana w niej karkówka jest miękka krucha i pyszna. To łatwe do zrobienia i tanie danie, jest tak dobre, ze zasługuje na miejsce na świątecznym stole.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Mięso doprawić po obu stronach pieprzem i sola. Przyprawione odstawić na godzinę do lodówki. Kiedy karkówka się zamarynuje, wyjąć ja z lodówki i obsmażyć z obu stron na gorącym oleju.
Obsmażone kawałki mięsa przełożyć na talerz, a na tym samym oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Kiedy cebula się zeszkli, dodać do niej cukier i chwile podsmażyć aby cukier się skartelizował. Następnie do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, pokrojone w ósemki jabłka i tymianek. Całość chwilę dusić na małym grzaniu. Kiedy kapusta zacznie mięknąć doprawić ją pieprzem i solą do smaku. Następnie dodać ocet a chwilę później bulion. Całość dobrze wymieszać i zagotować.
Jeśli patelnia, na której przygotowujecie danie nadaje się do użycia w piekarniku, dodać do niej karkówkę, wraz z sokiem, który wypuściła. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Jeśli nie macie takiej patelni, danie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 st. C około półtorej godziny, lub do momentu kiedy karkówka będzie miękka. Danie co jakiś czas sprawdzać, jeśli będzie w nim za mało płynów, można je podlać woda, Smacznego!