Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smaczna i bardzo zdrowa. Bardzo często robię z niej surówki, ale gotowana, smakuje mi jeszcze bardziej. Ugotowana w niej karkówka jest miękka krucha i pyszna. To łatwe do zrobienia i tanie danie, jest tak dobre, ze zasługuje na miejsce na świątecznym stole.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29947
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29947
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso doprawić po obu stronach pieprzem i sola. Przyprawione odstawić na godzinę do lodówki. Kiedy karkówka się zamarynuje, wyjąć ja z lodówki i obsmażyć z obu stron na gorącym oleju.
Obsmażone kawałki mięsa przełożyć na talerz, a na tym samym oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Kiedy cebula się zeszkli, dodać do niej cukier i chwile podsmażyć aby cukier się skartelizował. Następnie do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, pokrojone w ósemki jabłka i tymianek. Całość chwilę dusić na małym grzaniu. Kiedy kapusta zacznie mięknąć doprawić ją pieprzem i solą do smaku. Następnie dodać ocet a chwilę później bulion. Całość dobrze wymieszać i zagotować.
Jeśli patelnia, na której przygotowujecie danie nadaje się do użycia w piekarniku, dodać do niej karkówkę, wraz z sokiem, który wypuściła. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Jeśli nie macie takiej patelni, danie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 st. C około półtorej godziny, lub do momentu kiedy karkówka będzie miękka. Danie co jakiś czas sprawdzać, jeśli będzie w nim za mało płynów, można je podlać woda, Smacznego!