Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy rarytas z gruszkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Ciągle miksując, wlej roztrzepane jajka i mleko. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Partiami połącz z masą. Czekoladę drobno zetrzyj. Domieszaj do masy.
Ciasto przelej do tortownicy. Gruszki oczyść z pestek, potnij na ćwiartki, obgotuj w wodzie z miodem. Osącz, ułóż na cieście, lekko je dociskając. Piecz w 190oC przez 40 minut.Źródło: Naj